سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بیازماى تا دشمن آن گردى ، [ و بعضى این جمله را از رسول خدا ( ص ) روایت کرده‏اند : و آنچه تأیید مى‏کند از سخنان امیر مؤمنان ( ع ) است روایت ثعلب از ابن اعرابى است که مأمون گفت : اگر على ( ع ) نگفته بود « اخبر تقله » مى‏گفتم « أقله تخبر » . ] [نهج البلاغه]
چهارشنبه 103 آذر 7: امروز


پرفسور نادر انقطاع (تمامی حقوق عکس متعلق به ایسنا است)
مجله علمی «Scientific American»، پرفسور «نادر انقطاع»، استاد ایرانی دانشگاه «پنسیلوانیا» را به عنوان یکی از 50 شخصیت برجسته در حوزه علوم، اقتصاد و فن‌آوری سال معرفی کرد.

به گزارش ایسنا، پرفسور نادر انقطاع از دانشگاه پنسیلوانیا و همکاران وی، شیوه‌ای را پیشنهاد کرده‌اند که با استفاده از آن می توان با فن‌آوری‌های موجود، اجسام را تا حد زیادی غیر قابل رویت کرد. این یافته می‌تواند ایده نامریی کردن اشیاء را که تا چندی پیش تنها در سطح داستان‌های تخیلی علمی مطرح بود تا حد زیادی عملی ‌کند.

به اعتقاد فیزیکدانان این روش کاربردهای متعددی در مخفی کردن و استتار اجسام خواهد داشت.

از این فن‌آوری همچنین می‌توان در زمینه‌های دیگر نظیر تولید موادی که از برق زدن و درخشش اجسام جلوگیری می‌کنند استفاده کرد. یک کاربرد دیگر این روش نامریی کردن ماهواره‌ها در فضا است.

پرفسور انقطاع و همکارانش به این منظور یک مجموعه استاندارد شده از ذرات پلاسمایی هم‌سنخ با رزیستورها، خازن‌ها و سیم‌پیچ‌های القایی ارایه کرده‌اند که به مهندسان امکان می‌دهد مدارهایی را به جای برق با استفاده از نور بسازند.

این مجموعه شامل یک عایق الکتریکی است که بین دو رسانا پیچیده شده یک خازن الکتریکی ایجاد می‌کند و با قرار دادن یک ماده غیر پلاسمایی‌ (مانند یک مهره شیشه‌یی در ابعاد نانومتری) در برابر پرتو نور یک خازن نوری ایجاد می‌کند. یک ماده پلاسمای به عنوان یک سیم پیچ القایی عمل می‌کند. این ابزار به مهندسان امکان می‌دهد که مدارهای نوری شبیه به مدارهای الکتریکی ایجاد کنند به این ترتیب جریانی که در اطراف مدار جاری است، حرکت بار الکتریکی نیست بلکه نوسانات در میدان الکتریکی با نور در ارتباط است.

دکتر انقطاع که استاد رشته مهندسی برق و سیستم‌ها و مهندسی زیستی در دانشگاه «پنسیلوانیا» است، متولد تهران است و تحصیلات کارشناسی خود را در سال 1356 با رتبه اول در رشته مهندسی برق از دانشکده فنی دانشگاه تهران به پایان برده و دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری را نیز در همین رشته (با مطالعات بیشتر در فیزیک) در موسسه فن‌آوری کالیفرنیا پشت سرگذاشته است.

وی پس از یک سال فعالیت به عنوان یک عضو تحقیقاتی دکتری در موسسه فن‌آوری کالیفرنیا و چهار سال فعالیت به عنوان دانشمند تحقیقاتی ارشد در موسسه علوم کامان به هیات علمی دانشگاه پنسیلوانیا ملحق شده و به درجات بالاتر رسیده است.

به گزارش ایسنا، دکتر انقطاع به عنوان عضو IEEE و انجمن نور آمریکا، جوایز گوناگونی را برای تحقیقات و فعالیت‌های آموزشی دریافت کرده است.

این دانشگر برجسته ایرانی بیش از 300 مقاله در مجلات و کنفرانس‌های علمی ارائه کرده و تالیفات و آثار علمی دیگری نیز دارد‏؛ همچنین جلسات ویژه متعددی در سمپوزیوم‌ها و کنفرانس‌های بین‌المللی ترتیب داده و ریاست کرده است و در برخی مجلات نیز به عنوان دبیر و کمک دبیر میهمان فعالیت کرده است.


منبع:
مرکز عمران ایران (به نقل از ایسنا)


 نویسنده ابوذر نعمت الهی در دوشنبه 85/10/11 و ساعت 9:8 عصر | گفتنیهای دوستان()
:جستجو

بالا

بالا